Hotelek

Booking.com

2013. november 14., csütörtök

Őszi wellness



Termálvíz és gyógyvíz közötti különbség, hogy amíg a termálvíz kritériuma, hogy 30°c-nál magasabb hőmérsékletű víz addig a gyógyvíz elnevezés magasabb elvárásnak kell megfelelnie.
 Magyarországon a gyógyvíz elnevezés használatát törvény szabályozza. A gyógyvíz olyan természetes ásványvíz, amelynek összetétele és fizikai tulajdonsága a szövetekben bizonyítottan gyógyhatással bír. Nagy örömünkre a Hotel Orchidea fürdőkomplexumában található termálvíz jelenleg gyógyvízzé nyilvánítási folyamatban van.
A gyógyvizek összetétele kutanként eltérő. A vízben az oldott állapotban található kémiai anyagok fokozzák a fürdőzés gyógyító hatását.
A gyógyvíz elsődleges hatása a gyulladáscsökkentés, főként a mozgásszervi (reuma, ízületi kopások) és bőrgyógyászati nőgyógyászati, urológiai gyulladásos megbetegedésekben, sport- és már sérülések utókezelésében, érszűkületek egyes formáiban, idült bőrbetegségekben lehet gyógyír. Mozgásszervi vonatkozású ortopéd, traumatológiai műtétek utókezelésére előnyösen alkalmazható.
Ellen javallat súlyos szívbetegség, magas vérnyomás esetén, előrehaladott visszeres betegség, súlyos vesebetegség, illetve fertőző betegségek fennállásakor. Tízéves kor alatt s termálmedence használata nem ajánlott. 


Postai cím: H-7054 Felsőtengelic, Hrsz. 067/1. Tel: +36-74/532-720

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése